Presentatie
Rendez-vous met een visionaire vrouw
dinsdag 09 maart 2021 tot zondag 09 januari 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een auditief-visuele presentatie over Henriëtte Mayer van den Bergh. Na de plotse dood van haar zoon Fritz realiseert Henriëtte zijn onvervulde wens: een museum om zijn adembenemende collectie tentoon te stellen. Samen met actrice Reinhilde Decleir bent u exclusief te gast bij deze grande dame.
Verzamelaars in topstukken gevat
zaterdag 05 oktober 2019 tot zondag 09 januari 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Treed binnen in de wereld van collectioneurs Fritz Mayer van den Bergh en Florent van Ertborn en ontdek hun niet aflatende speurzin naar schoonheid.
Uitgelicht
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Collectie

Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Uitgelicht
Regelmatig krijgen we van binnen- en buitenlandse musea vragen om werken uit het museum te ontlenen. U leest hier waar deze stukken zich bevinden.
Uitgelicht
Raadpleeg hier de volledige collectie van Museum Mayer van den Bergh. Ook kunstvoorwerpen die niet in het museum te zien zijn, kan u hier bekijken.
Ook interessant
Het museum is online altijd open. Speel de museumquiz, kijk naar de Canvas docu 'Hoe kwam de Dulle Griet terug naar Antwerpen?', kom alles te weten over Bruegel met de gelijknamige podcast, volg de audiotour 'Madonna ontmoet Dulle Griet', kijk naar het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad, (her)beleef 'Een avond met Dulle Griet' of lees een interview met Bruegelfan Jeroen Olyslaegers.