NU TE ZIEN Madonna ontmoet Dulle Griet
Verzamelaars in topstukken gevat
Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz Mayer van den Bergh en Florent van Ertborn de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen. U ontdekt ze in deze tentoonstelling
Collectie

Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Regelmatig krijgen we van binnen- en buitenlandse musea vragen om werken uit het museum te ontlenen. U leest hier waar deze stukken zich bevinden.
Raadpleeg hier de volledige collectie van Museum Mayer van den Bergh. Ook kunstvoorwerpen die niet in het museum te zien zijn, kan u hier bekijken.
Antwerpen viert Bruegel

In 2019 wordt Bruegel internationaal gevierd. Antwerpen viert mee, want het is daar dat Bruegel het vak heeft geleerd. Ruim 10 jaar heeft hij in de stad gewerkt. En na zijn dood houdt Bruegel er voet aan de grond dankzij zijn zonen Pieter de Jonge en Jan. Als Bruegel in de vergetelheid raakt, is het de Antwerpse verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh, die de interesse voor hem terug aanwakkert. Fritz herontdekt Dulle Griet en dankzij zijn geestdrift wordt Bruegel al meer dan 100 jaar bestudeerd en gegeerd.

Foto: Ans Brys
Permanent aanbod
Dulle Griet is één van de meest mysterieuze werken van Pieter Bruegel de Oude. Het schilderij is al 125 jaar hét topstuk uit de collectie van zijn ontdekker Fritz Mayer van den Bergh.
Voor groepen
Wandeling in de stad
Voor groepen
De Antwerpse Bruegelwandeling duikt terug in de 16de eeuw op zoek naar sporen van deze wereldkunstenaar.
Rondleiding
Voor groepen
Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz en Florent de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen.
Tentoonstellingen
Tentoonstelling
Verzamelaars in topstukken gevat
zaterdag 05 oktober 2019 tot donderdag 31 december 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Treed binnen in de wereld van collectioneurs Fritz Mayer van den Bergh en Florent van Ertborn en ontdek hun niet aflatende speurzin naar schoonheid.
Tentoonstelling
Nog nooit werd een tentoonstelling uitsluitend gewijd aan de tekenkunst van Jan Brueghel I. Het Snijders&Rockoxhuis zet voor het eerst Pieters zoon Jan als tekenaar in de spotlights.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief