Ontmoet Henriëtte
Rendez-vous met een visionaire vrouw
Een museum als eerbetoon. Dat verwezenlijkt Henriëtte van den Bergh (1838-1920) op nauwelijks drie jaar tijd. Na de plotse dood van haar zoon Fritz realiseert ze zijn onvervulde wens: een museum om zijn adembenemende collectie tentoon te stellen. Op 27 maart 2020 is het 100 jaar geleden dat Henriëtte sterft. Hoog tijd voor een rendez-vous met deze visionaire vrouw.
Madonna ontmoet Dulle Griet
Verzamelaars in topstukken gevat
Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz Mayer van den Bergh en Florent van Ertborn de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen. U ontdekt ze in deze tentoonstelling
Rondleiding
Rondleidingen in Madonna ontmoet Dulle Griet
zondag 26 juli 2020 van 13:00 tot 14:30
Individuele bezoekers
Bezoek de tentoonstelling 'Madonna ontmoet Dulle Griet' met een rondleiding op zondag.
Uitgelicht
(Her)beluister hier alle gesprekken
Tien bekende gasten waaronder Jan Leyers, Wim Helsen, Pascale Platel en Leen Huet gingen in 2019 en 2020 in gesprek met Jeroen Olyslaegers over Dulle Griet. (Her)beluister hier alle gesprekken.
Collectie

Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Regelmatig krijgen we van binnen- en buitenlandse musea vragen om werken uit het museum te ontlenen. U leest hier waar deze stukken zich bevinden.
Uitgelicht
Raadpleeg hier de volledige collectie van Museum Mayer van den Bergh. Ook kunstvoorwerpen die niet in het museum te zien zijn, kan u hier bekijken.
Voor groepen

Twaalf vaste rondleidingen hebben we in petto voor groepen. Allemaal over andere thema’s, waaruit u vrij kunt kiezen. Aangevuld met rondleidingen in het kader van een lopende tentoonstelling of presentatie. Ontdek hier alle rondleidingen

Rondleiding
Voor groepen
Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz en Florent de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen.