Bruegel in het museum

In het museum kan u twee van de veertig schilderijen van Pieter Bruegel bewonderen. Daarnaast heeft het museum meer dan dertig prenten van de kunstenaar in zijn bezit.

Op Pieter Bruegels wereldbefaamde schilderij Dulle Griet raak je nooit uitgekeken. Er is altijd wel iets nieuws te zien en te beleven.
Pieter Bruegel had iets met zegswijzen, spreuken. En met humor. Deze twaalf schilderijtjes laten dat goed zien.
Museum Mayer van den Bergh bezit ongeveer dertig prenten die Bruegel ontwierp. Dankzij zijn prenten werd hij beroemd. Pas later begint hij ook te schilderen…
Over Bruegel
Foto: Ans Brys
Over het leven van Pieter Bruegel weten we niet heel veel. Maar dat hij een tijd in Antwerpen leefde en werkte, staat wel vast.
De twee zonen van Pieter worden ook schilder. Jan Bruegel gaat zijn eigen weg en wordt een befaamd schilder van landschappen, dieren, bloemstukken enz. Hij werkt ook nauw samen en is goed bevriend met zijn stadsgenoot Rubens. Pieter Bruegel de Jonge, Jans oudere broer, kopieert vooral werk van zijn vader.
Bruegel is nauw verbonden met Antwerpen. In Museum Mayer van den Bergh is hij dan ook weer thuisgekomen. In het centrum van de stad kun je in zijn voetsporen lopen en je verbeelding laten werken. Wat als we in 1560 leefden?
Ook interessant
Rondleiding
Voor groepen
Maak kennis met Pieter Bruegel en zijn schilderende familieleden in het Museum Mayer van den Bergh!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief