Zin in vrijwilligerswerk? Uw talenten en inzet worden bij het Museum Mayer van den Bergh zeker gewaardeerd. Als vrijwilliger kijkt u mee achter de schermen van het Museum Mayer van den Bergh.
Uw gift of nalatenschap levert een bijdrage aan conservatie, restauratie, wetenschappelijk onderzoek, presentatie of tentoonstellingen, waarvoor het museumbudget niet toereikend is.
Sponsor het Museum Mayer van den Bergh en word onze bedrijfspartner. Het Museum Mayer van den Bergh heeft ondernemingen veel te bieden.
Ook interessant

Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Achter de schermen
Frans Vosters ging, na een loopbaan van 28 jaar, opnieuw als vrijwilliger aan de slag in Museum Mayer van den Bergh. “Ik heb hier altijd graag gewerkt en ben zo vertrouwd met het museum dat ik moeilijk in een andere instelling dan Mayer vrijwilliger zou kunnen zijn. Ik ben nogal honkvast.”
Achter de schermen
Na haar bachelor Kunstwetenschappen wilde Elena Nies niet meteen aan haar master beginnen. Van september 2016 tot september 2017 ging ze een volledig jaar als vrijwilliger aan de slag in het museum. “Er leek mij geen betere manier om de collectie te leren kennen dan als vrijwilliger mee te draaien.”
Achter de schermen
Jannah De Maere leerde Museum Mayer van den Bergh kennen dankzij haar opleiding Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. “Het was liefde op het eerste gezicht. De collectie, de sfeer, het verhaal, prachtig! Na mijn eerste bezoek was het voor mij klaar en duidelijk dat ik mijn stage hier wilde doen."

Meld je aan voor onze nieuwsbrief