Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Opgelet

Op 24 januari 2020 sluit het museum uitzonderlijk om 16 uur in plaats van 17 uur.

NU TE ZIEN Madonna ontmoet Dulle Griet
Verzamelaars in topstukken gevat
Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz Mayer van den Bergh en Florent van Ertborn de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen. U ontdekt ze in deze tentoonstelling.
Rondleiding
Rondleidingen in Madonna ontmoet Dulle Griet
zondag 02 februari 2020 van 13:00 tot 14:30
Individuele bezoekers
Bezoek de tentoonstelling 'Madonna ontmoet Dulle Griet' met een rondleiding op zondag.
Evenement
1 gastheer, 5 sprekers, 5 debatten
vrijdag 24 januari 2020 tot zaterdag 25 januari 2020 van 18:00 tot 00:00
Individuele bezoekers Uitverkocht
Writer in residence en Breugelfan Jeroen Olyslaegers praat opnieuw na de openingsuren over Dulle Griet. Vijf bekende gasten komen op 24 januari tussen 18 uur en middernacht bij Olyslaegers langs en gaan vóór Dulle Griet in gesprek over Dulle Griet.
Uitgelicht
Vanaf 27 maart 2020 brengt het museum hulde aan Henriëtte, de moeder van Fritz Mayer van den Bergh. In 2020 is het 100 jaar geleden dat Henriëtte is overleden.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Ook interessant
Uitgelicht
Meer vrouw op straat
Canvas en Sofie Lemaire zijn op zoek naar vrouwen uit de geschiedenis die een plek in het straatbeeld verdienen. Help ons en stem op Henriëtte, de moeder van Fritz en stichteres van het museum.
Tentoonstelling
zaterdag 05 oktober 2019 tot zondag 26 januari 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Nog nooit werd een tentoonstelling uitsluitend gewijd aan de tekenkunst van Jan Brueghel I. Het Snijders&Rockoxhuis zet voor het eerst Pieters zoon Jan als tekenaar in de spotlights.
Podcast
Het leven van Pieter Bruegel de Oude verteld door Leen Huet
Radiozender Klara en Bruegelexperte Leen Huet gaan op zoek naar sporen van Pieter Bruegel de Oude.
Over Fritz en zijn collectie
Wie was kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.
Achter de schermen

Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Achter de schermen
Jannah De Maere leerde Museum Mayer van den Bergh kennen dankzij haar opleiding Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. “Het was liefde op het eerste gezicht. De collectie, de sfeer, het verhaal, prachtig! Na mijn eerste bezoek was het voor mij klaar en duidelijk dat ik mijn stage hier wilde doen."
Achter de schermen
Frans Vosters ging, na een loopbaan van 28 jaar, opnieuw als vrijwilliger aan de slag in Museum Mayer van den Bergh. “Ik heb hier altijd graag gewerkt en ben zo vertrouwd met het museum dat ik moeilijk in een andere instelling dan Mayer vrijwilliger zou kunnen zijn. Ik ben nogal honkvast.”
Achter de schermen
Na haar bachelor Kunstwetenschappen wilde Elena Nies niet meteen aan haar master beginnen. Van september 2016 tot september 2017 ging ze een volledig jaar als vrijwilliger aan de slag in het museum. “Er leek mij geen betere manier om de collectie te leren kennen dan als vrijwilliger mee te draaien.”

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief