Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.
Dulle Griet is terug!
Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude heeft een bewogen reis achter de rug. In 2017 vertrok ze naar het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) in Brussel voor onderzoek en restauratie. Daarna reisde ze door naar het Kunsthistorisches Museum in Wenen waar ze schitterde in ‘Bruegel’, een grote overzichtstentoonstelling die het startschot gaf voor de festiviteiten in 2019 rond 450 jaar Bruegel. Vandaag 21 januari 2019, bijna twee jaar later, is ze terug thuis en kan u het prachtig gerestaureerde topstuk bewonderen.
Evenement
vrijdag 01 maart 2019 van 17:00 tot 23:00
Individuele bezoekers
Writer in residence en Bruegelfan Jeroen Olyslaegers praat op 1 maart 2019 met zes bekende gasten over Dulle Griet. U kan één of meerdere gesprekken volgen die ’s avonds voor het schilderij plaatsvinden. Elk debat levert een boeiende en verrassende insteek op.
Tentoonstelling
zaterdag 05 oktober 2019 tot donderdag 31 december 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de verzamelwoede van twee collectioneurs met een neus voor kunst: Fritz Mayer van den Bergh en Florent Van Ertborn die aan de basis van de collecties van Museum Mayer van den Bergh en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen liggen.
Restauratie
Topstuk Pieter Bruegel de Oude gerestaureerd
De Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude is gerestaureerd en onderzocht. Dit is wat we ontdekt hebben.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Over Fritz en zijn collectie
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.
In de kijker
Het verhaal van...
Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief