Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Voor kinderen
Voor kinderen van 6 tot 10 jaar
zondag 01 juli 2018 tot vrijdag 31 augustus 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers, Kinderen
Vlieg heeft een schat verstopt in Museum Mayer van den Bergh. Ga je mee op zoek?
In de kijker
vrijdag 01 juni 2018 tot zondag 13 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Vanaf 1 juni 2018 brengt het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ een gedurfd en overdadig programma van oude en nieuwe barok. Met ‘Barokke pracht in een huiselijk kader’ ontdekt u in Museum Mayer van den Bergh de rijke en gevarieerde kunstproductie naast de alom gekende highlights uit de barokperiode.
Uitgelicht
Een ontdekkingstocht doorheen de schatkamer van Fritz Mayer van den Bergh
Writer in residence Jeroen Olyslaegers neemt u mee op een persoonlijke ontdekkingstocht doorheen de schatkamer van Fritz Mayer van den Bergh.

Dulle Griet in restauratie

Dulle Griet vertrokken voor restauratie
Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude wordt gerestaureerd. Het meesterwerk met iconische waarde verlaat zelden haar plaats, maar is vertrokken naar Brussel. Daar wordt het gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. In 2019 keert het schilderij terug naar het museum. Net op tijd voor de herdenking van 450 jaar Bruegel.
Over Fritz en zijn collectie
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief