Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Wegens werkzaamheden zijn enkele zalen gesloten. Daarom geldt t/m 5 oktober het reductietarief.

Madonna ontmoet Dulle Griet
Feestelijke opening op 4 oktober
Op vrijdagavond 4 oktober opent de tentoonstelling ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ met een feestje. Vanaf 20.45 uur bent u van harte welkom voor een bezoekje. Maak kennis met collectioneurs Fritz Mayer van den Bergh en Florent van Ertborn en ontdek hun niet aflatende speurzin naar schoonheid. Met muzikale performances van Hop Frog Fanfare en Jake Walker, rondleidingen in de expo en een hapje en een drankje. De toegang is gratis.
Tentoonstelling
Verzamelaars in topstukken gevat
zaterdag 05 oktober 2019 tot donderdag 31 december 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Treed binnen in de wereld van collectioneurs Fritz en Florent en ontdek hun niet aflatende speurzin naar schoonheid.
Toonmoment
zaterdag 12 oktober 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Vier kijkweekends waarop u de mooiste Bruegelprenten uit de Antwerpse collecties van heel dichtbij kan bekijken. Mis deze uitzonderlijke kans niet!
Bruegel 2019
In 2019 wordt Bruegel internationaal gevierd. Antwerpen viert mee met exclusieve viewings, lezingen, theater en een wandeling. De kers op de taart zijn drie expo’s in het najaar in Museum Mayer van den Bergh, het Snijders&Rockoxhuis en het Paleis.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Ook interessant
Topstuk
Een geschilderde horrorfilm
Op Pieter Bruegels wereldbefaamde schilderij Dulle Griet raakt u nooit uitgekeken. Zeker nu het topstuk gerestaureerd werd.
Podcast
Het leven van Pieter Bruegel de Oude verteld door Leen Huet
Radiozender Klara en Bruegelexperte Leen Huet gaan op zoek naar sporen van Pieter Bruegel de Oude.
Gratis bezoek
woensdag 25 september 2019 van 10:00
Gezinnen, Individuele bezoekers
Bezoek het Museum Mayer van den Bergh gratis, elke laatste woensdag van de maand.
Over Fritz en zijn collectie
Wie was kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.
Achter de schermen

Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Achter de schermen
Jannah De Maere leerde Museum Mayer van den Bergh kennen dankzij haar opleiding Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. “Het was liefde op het eerste gezicht. De collectie, de sfeer, het verhaal, prachtig! Na mijn eerste bezoek was het voor mij klaar en duidelijk dat ik mijn stage hier wilde doen."
Achter de schermen
Frans Vosters ging, na een loopbaan van 28 jaar, opnieuw als vrijwilliger aan de slag in Museum Mayer van den Bergh. “Ik heb hier altijd graag gewerkt en ben zo vertrouwd met het museum dat ik moeilijk in een andere instelling dan Mayer vrijwilliger zou kunnen zijn. Ik ben nogal honkvast.”
Achter de schermen
Na haar bachelor Kunstwetenschappen wilde Elena Nies niet meteen aan haar master beginnen. Van september 2016 tot september 2017 ging ze een volledig jaar als vrijwilliger aan de slag in het museum. “Er leek mij geen betere manier om de collectie te leren kennen dan als vrijwilliger mee te draaien.”
Met de steun van

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief