Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.
Terugblik
(Her)bekijk alle gesprekken
Wim Helsen, Michiel Hendryckx, Anne-Mie Van Kerckhoven, Tine Meganck en Jan Lampo. Allemaal gingen ze op 1 maart 2019 in gesprek met Jeroen Olyslaegers over Dulle Griet. Kon u er die avond niet bij zijn? Dan kan u hier alle interviews bekijken.
Topstuk
Een geschilderde horrorfilm
Op Pieter Bruegels wereldbefaamde schilderij Dulle Griet raakt u nooit uitgekeken. Zeker nu het topstuk gerestaureerd werd.
Audiotour
Writer in residence Jeroen Olyslaegers neemt u mee op een persoonlijke ontdekkingstocht doorheen de schatkamer van Fritz Mayer van den Bergh.
Tentoonstelling
Verwacht in het najaar
zaterdag 05 oktober 2019 tot donderdag 31 december 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de verzamelwoede van twee collectioneurs met een neus voor kunst: Fritz Mayer van den Bergh en Florent Van Ertborn.
Plan uw bezoek
Map
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Over Fritz en zijn collectie
Wie was kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.
Achter de schermen

Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Achter de schermen
Frans Vosters ging, na een loopbaan van 28 jaar, opnieuw als vrijwilliger aan de slag in Museum Mayer van den Bergh. “Ik heb hier altijd graag gewerkt en ben zo vertrouwd met het museum dat ik moeilijk in een andere instelling dan Mayer vrijwilliger zou kunnen zijn. Ik ben nogal honkvast.”
Achter de schermen
Na haar bachelor Kunstwetenschappen wilde Elena Nies niet meteen aan haar master beginnen. Van september 2016 tot september 2017 ging ze een volledig jaar als vrijwilliger aan de slag in het museum. “Er leek mij geen betere manier om de collectie te leren kennen dan als vrijwilliger mee te draaien.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief