Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.
Een avond met Dulle Griet
1 gastheer, 5 sprekers, 5 debatten
Writer in residence en Bruegelfan Jeroen Olyslaegers praat op 1 maart 2019 na de openingsuren met vijf bekende gasten over Dulle Griet. Wim Helsen, Michiel Hendryckx, Anne-Mie Van Kerckhoven, Tine Meganck en Jan Lampo. Allemaal gaan ze vóór Dulle Griet in gesprek met Olyslaegers over Dulle Griet. U kan één of meerdere gesprekken volgen, elk debat levert een boeiende insteek op.
Uitgelicht
Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude is terug thuis na een bewogen reis van bijna twee jaar. Ze werd onderzocht en gerestaureerd en schitterde in een grote Bruegeltentoonstelling in Wenen.
Restauratie
Topstuk Pieter Bruegel de Oude gerestaureerd
De Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude is gerestaureerd en onderzocht. Dit is wat we ontdekt hebben.
Tentoonstelling
zaterdag 05 oktober 2019 tot donderdag 31 december 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de verzamelwoede van twee collectioneurs met een neus voor kunst: Fritz Mayer van den Bergh en Florent Van Ertborn die aan de basis van de collecties van Museum Mayer van den Bergh en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen liggen.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Over Fritz en zijn collectie
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.
In de kijker
Evenement
Kunstroute op en om het Mechelseplein
zaterdag 23 februari 2019 van 11:00 tot 16:30
Individuele bezoekers, Jongeren, Studenten
Tijdens de Dag van de Academies ontdekt u expo’s, dans-, muziek- en woordvoorstellingen op 14 verrassende locaties op en om het Mechelseplein. Ook het museum doet mee. Luister naar bijzondere muziek tijdens een pianomarathon. Of kruip samen met vrienden of familie in een schilderij en schitter in een klassieker.
Het verhaal van...
Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief