Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Uitgelicht
Een ontdekkingstocht doorheen de schatkamer van Fritz Mayer van den Bergh
Writer in residence Jeroen Olyslaegers neemt u mee op een persoonlijke ontdekkingstocht doorheen de schatkamer van Fritz Mayer van den Bergh.
In de kijker
Film
Exclusief te zien in het museum
dinsdag 04 december 2018 tot zondag 20 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Writer in residence Jeroen Olyslaegers volgde Dulle Griet naar de grote Bruegeltentoonstelling in Wenen en maakte er een unieke documentaire over.
Uitgelicht
De gerestaureerde Dulle Griet is op reis naar het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Daar wordt ze één van de blikvangers van de overzichtstentoonstelling van Bruegel. In het voorjaar van 2019 kan u het topstuk terug in het museum bewonderen.
Restauratie
Topstuk Pieter Bruegel de Oude gerestaureerd
De Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude is gerestaureerd. Dit is wat we ontdekt hebben.
Rondleiding
Voor individuele bezoekers
zondag 16 december 2018 van 14:00 tot 15:30
Individuele bezoekers
Laatste kans om onbekende barokparels te ontdekken. Volg één van de rondleidingen en ervaar in een huiselijke setting de pracht van een 17de-eeuwse schouwmantel, de kwetsbaarheid van goudleer en de kracht van minder bekende meesters.
Presentatie
vrijdag 01 juni 2018 tot zondag 13 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Vanaf 1 juni 2018 brengt het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ een gedurfd en overdadig programma van oude en nieuwe barok. Met ‘Barokke pracht in een huiselijk kader’ ontdekt u in Museum Mayer van den Bergh de rijke en gevarieerde kunstproductie naast de alom gekende highlights uit de barokperiode.
Het verhaal van...
Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.
Over Fritz en zijn collectie
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief