Om te luisteren
Het leven van Pieter Bruegel de Oude verteld door Leen Huet
Radiozender Klara en Bruegelexperte Leen Huet gaan op zoek naar sporen van Pieter Bruegel de Oude.
(Her)beluister hier alle gesprekken
Jan Leyers, Pascale Platel, Gaea Schoeters, Koen Fillet en Leen Huet. Allemaal gingen ze op 24 januari 2020 in gesprek met Jeroen Olyslaegers over Dulle Griet. (Her)beluister hier alle gesprekken.
Audiotour
Breng een virtueel bezoek aan de tentoonstelling 'Madonna ontmoet Dulle Griet' via de gelijknamige audiotour. Online of op uw smartphone met de gratis Antwerp Museum App.
Om te kijken
Herbekijk de aflevering
Het Nederlandse trio Maarten, zijn broer Vincent en zijn zus Sis, beter bekend als de Van Rossems, bezochten Antwerpen en gingen langs in Museum Mayer van den Bergh, Museum Plantin-Moretus en het Rubenshuis.
Uitgelicht
Raadpleeg hier de volledige collectie van Museum Mayer van den Bergh. Ook kunstvoorwerpen die niet in het museum te zien zijn, kan u hier bekijken.
Om te doen (voor jong en oud)

Thuis met het hele gezin? Zin om samen iets leuks te doen? Wij helpen je graag op weg.

Ga samen met je kind(eren) aan de slag en maak een heerlijke kersen-rozentaart volgens 17de-eeuws recept.
Trek samen gekke bekken en ga aan de slag met je keukenafval!
Niets is zo leuk als kleuren. Download je favoriete kunstwerk en kleur het in.
Om te lezen
Online dossier
Rendez-vous met een visionaire vrouw
Op 27 maart 2020 is het 100 jaar geleden dat Henriëtte van den Bergh sterft, de moeder van Fritz. Naast moeder was Henriëtte een gedreven vrouw met een passie voor kunst en muziek. Haar empathie voor minderbedeelden vertaalde zich in goede werken. Ontmoet hier Henriëtte in woord en beeld.
Interview
Een museum tjokvol 16de-eeuwse kunst en een romancier met een fascinatie voor datzelfde tijdsgewricht. Dat vraagt om een boeiend gesprek. Bewonderaar en auteur Jeroen Olyslaegers doet een boekje open over Bruegel, ‘Dulle Griet’ en het Museum Mayer van den Bergh, waar Bruegels' meesterwerk hangt.
Uitgelicht
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
In quarantaine?
Bezoek eens een museum online
Ook buiten Museum Mayer van den Bergh valt er online heel wat te beleven. Radiozender Klara maakte een uitgebreid overzicht. Een absolute schatkamer is de Google Arts & Culture website, waar u ogen te kort komt om alles te bekijken. In het artikel vindt u ook een lijstje van binnen- en buitenlandse musea die u online kunt bezoeken.