Olyslaegers is sinds zijn kindertijd gefascineerd door Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. Hij volgde dan ook de restauratie en de reis naar de grote Bruegeltentoonstelling in Wenen op de voet. Nu Dulle Griet terug in het museum hangt, was deze avond de ideale gelegenheid om op zoek te gaan naar de betekenis en de bijzonder actuele gelaagdheid van Bruegels’ mysterieuze werk.

Om middernacht sloot het museum de deuren en bracht Olyslaegers in alle beslotenheid de nacht door bij Dulle Griet. Voor Jeroen een jongensdroom die in vervulling is gegaan.

Bekijk hier de gesprekken

Om naar een ander gesprek te springen, klikt u op volgende of klikt u op afspeellijst links bovenaan het filmpje.

Enkele sfeerbeelden
Uitspraak van de avond
"Het vet drijft altijd boven. Dulle Griet is zo sterk dat het altijd de tijd heeft overleefd. Zelfs in tijden dat er nauwelijks interesse was voor dit soort werk. Het schilderij heeft in feite zichzelf gered." Met deze fantastische quote vatte persfotograaf en auteur Michiel Hendryckx perfect de sfeer weer van deze inspirerende avond met Jeroen Olyslaegers. De sfeervolle foto's zijn van Ans Brys.