Na haar 65ste richt Henriëtte zich meer en meer op liefdadigheid. Ze bouwt sociale woningen in Mortsel voor onbemiddelde families en alleenstaande vrouwen.

Dankzij de ‘40 huizekens’ van de Mayerlei krijgen gezinnen een behoorlijke huisvestiging tegen een aanvaardbare huurprijs. Deze woonwijk, met een grote en ruime tuin en 42 werkmanswoningen, werd een heuse trendsetter in de ontwikkeling van sociale woonwijken in Antwerpen.

Onbemiddelde oudere echtparen kunnen terecht in het Sint-Fredericusgesticht. Met haar jaarlijkse investeringen in fondsen krijgen heel wat zieken en behoeftigen de broodnodige hulp. 

Henriëtte houdt alles nauwgezet in het oog. De opgestelde regels moeten goed gevolgd worden. Uiteindelijk beslist ze testamentair dat alles bij na haar dood naar de Kerkfabriek gaat.

 

Naar aanleiding van het honderdjarige overlijden van Henriëtte organiseert het stadsbestuur van Mortsel een filmscreening en een geleide wandeling over het leven en werk van Henriëtte. De activiteiten in Mortsel gaan omwille van het coronavirus later dit jaar door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief