Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met een wereldschilderij als Dulle Griet van Pieter Bruegel.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er? Zijn er voorzieningen voor mensen met een beperking?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Door werkzaamheden zijn verschillende zalen in het museum gesloten.
In de kijker
Expo
Het museum door de lens van de bezetter
Ontdek het boeiende verhaal achter de Kunstschutz en aanschouw de schatkamer van Fritz Mayer van den Bergh door de lens van de Duitse bezetter.
Nieuws
Jeroen Olyslaegers wordt writer in residence bij het Museum Mayer van den Bergh. Olyslaegers bereidt er zijn volgende boek voor dat in het teken staat van het 16de-eeuwse Antwerpen én de Dulle Griet. Hij zal ook in het museum zelf artistieke interventies ondernemen.
Het Breviarium Mayer van den Bergh is een uniek gebedenboek uit 1510. Dit topstuk illustreert verbluffend het vakmanschap van de middeleeuwse miniaturisten uit Brugge en Gent.

Dulle Griet in restauratie

Dulle Griet vertrokken voor restauratie
Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude wordt gerestaureerd. Het meesterwerk met iconische waarde verlaat zelden haar plaats, maar is vertrokken naar Brussel. Daar wordt het gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. In 2019 keert het schilderij terug naar het museum. Net op tijd voor de herdenking van 450 jaar Bruegel.
Over Fritz en zijn collectie
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief