Jeroen Olyslaegers verwelkomt Dulle Griet

Writer in residence en Bruegelfan Jeroen Olyslaegers praat op 1 maart 2019 met zes bekende gasten over het helletafereel.

Beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven, fotograaf Michiel Hendryckx, Bruegelexperte Tine Meganck, theater- en tv-maker Wim Helsen en historicus en auteur Jan Lampo komen tussen 18 uur en middernacht bij Olyslaegers langs en gaan vóór Dulle Griet in gesprek over Dulle Griet.

U kan één of meerdere gesprekken volgen die ’s avonds voor het schilderij plaatsvinden. Elk debat levert een boeiende en verrassende insteek op.

Praktisch

  • 1 maart 2019 vanaf 18 uur tot middernacht
  • € 8 per spreker

Klik hier voor meer info

 

Tentoonstelling Van Fouquet tot Bruegel

In 2019 wordt Bruegel internationaal gevierd met allerlei activiteiten. Museum Mayer van den Bergh heeft naast de terugkeer van Dulle Griet nog een reden tot feesten. Op 5 oktober is het exact 125 jaar geleden dat Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) Dulle Griet aankocht op een veiling in Keulen. Hij kocht het schilderij voor slechts 448 oude Belgische frank.

Ook Florent Van Ertborn (1784-1840), die een honderdtal topstukken van het huidige Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen verwierf, had een neus voor zulke geniale vondsten. In de Parijse kunsthandel kocht hij de hoogst ongewone Madonna van Fouquet, die na meer dan 500 jaar nog steeds opvallend modern oogt.

Vanaf 5 oktober 2019 organiseert het Museum Mayer van den Bergh een tentoonstelling over de verzamelwoede van deze toonaangevende Antwerpse collectioneurs. Naast Dulle Griet en topstukken van Jean Fouquet, Rogier Van der Weyden en Gerard David krijgt u ook de verhalen achter de kunstwerken te horen. Of het nu koopjes, investeringen of geniale vondsten waren, het kennersoog van Fritz en Florent is duidelijk zichtbaar in de bloemlezing van hun collectie.

Praktisch

  • Vanaf 5 oktober 2019

 

Deze tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Foto: Ans Brys.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief