Van 2 oktober 2018 t/m 13 januari 2019 loopt in het Kunsthistorische Museum in Wenen een grote overzichtstentoonstelling van Bruegel. De gerestaureerde Dulle Griet is er één van de blikvangers. De expo geeft het startschot voor de internationale festiviteiten rond de 450ste verjaardag van het overlijden van de schilder. In het voorjaar van 2019 keert Dulle terug naar het museum.

Nieuwe tentoonstelling over collectioneurs

Vanaf 5 oktober 2019 vormt Dulle Griet de apotheose in een nieuwe tentoonstelling in het museum. U komt terecht in de leefwereld van 19de eeuwse verzamelaars Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) en Florent van Ertborn (1784-1840), die aan de basis van de collecties van Museum Mayer van den Bergh en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen liggen.

Beide collectioneurs waren hun tijd vér vooruit en hadden oog voor de kwaliteit en schoonheid van 15de- en 16de-eeuwse kunst. Dat was in die tijd ongewoon. Rubens gold immers als de grootste meester en alle kunst die daarvoor werd gemaakt, raakte uit de mode en werd vergeten. Met veel passie verwierven en bestudeerden Mayer van den Bergh en Van Ertborn prachtige schilderijen, beelden, manuscripten… Dikwijls waren het koopjes, soms investeringen en af en toe geniale vondsten.