Opgelet

Het Museum Mayer van den Bergh is tijdelijk gesloten om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Mensen die een ticket hebben gekocht worden persoonlijk gecontacteerd. Het museum is online altijd open. 
Ontdek hier het aanbod

Draag zorg voor jezelf en je naasten en respecteer de geldende maatregelen.

Wegwijs in het museum

Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Ontdek hier alle mogelijkheden

Het museum is online altijd open. Speel de museumquiz, kijk naar de Canvas docu 'Hoe kwam de Dulle Griet terug naar Antwerpen?', kom alles te weten over Bruegel met de gelijknamige podcast, volg de audiotour 'Madonna ontmoet Dulle Griet', kijk naar het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad, (her)beleef 'Een avond met Dulle Griet' of lees een interview met Bruegelfan Jeroen Olyslaegers.
Digitale gids
Alle Antwerpse musea in één app. Met de Antwerp Museum App kan u rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.
Over Fritz en Bruegel
Uitgelicht
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.
Zien en doen
In het museum vinden geregeld bijzondere activiteiten plaats. Mis ze dankzij een handige kalender niet! Voor groepen hebben we een pak rondleidingen in petto. En voor kinderen en jongeren hebben we een apart aanbod, helemaal op hun maat.
Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief