zaterdag 03 augustus 2019 tot zondag 04 augustus 2019 van 19:00 tot 01:00
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren

In Museum Mayer van den Bergh ontdekt u de verrassende kunstcollectie van één verzamelaar, Fritz Mayer van den Bergh. Hij verzamelde topstukken uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Tijdens Museumnacht maakt u kennis met het levenswerk van één man.

 

Programma

Error 404: Expo not found

Tentoonstelling
Doorlopend van 19 tot 1 uur

Wie de Sherlock Holmes in zich wil bovenhalen, kan dankzij AmuseeVous speuren naar een ‘hidden expo’. Verwacht kunst van opkomende kunstenaars op onverwachte plekken in het museum: van kleine schilderijen in de lockers tot sculpturen in de lift of performances in de toiletten. 

 

Proef jij wat ik proef?

Zoektocht voor kinderen (+6)
Doorlopend van 19 tot 23 uur

Hoe smaken de blinkende druiven en het versgebakken brood dat je ziet op eeuwenoude schilderijen? Ga aan de slag met een zoektocht en speur het museum af naar bijzondere smaken. Herontdek schilderijen en beeldhouwwerken op een verrassende, smakelijke, wijze.

Foto: Ans Brys

 

Het Geheim van de Vlaamse Meesters

Interactief voorleesmoment met rollenspel voor kinderen (+11)
Om 19 en 20 uur - Duur: 40 minuten

Speel mee in een omgekeerde wereld! In dit interactieve voorleesmoment met rollenspel speuren kinderen samen doorheen het museum en het boek ‘Het Geheim van de Vlaamse Meesters’. Ontdek fantastische schilderijen, jaag mee op een geheim en… een drol!

Foto: Ans Brys

 

Op de thee bij Henriëtte

Chinese theeceremonie
Om 19, 20, 21, 22, 23 uur en middernacht - Duur: 30 minuten

Henriëtte van den Bergh, de moeder van Fritz en stichteres van het museum, ontving haar gasten telkens met een kopje thee. In de geest van Henriëtte, biedt het museum zijn gasten tijdens Museumnacht een heuse theeceremonie aan. Voor theesommelier Ann Vansteenkiste kent het theedrinken geen geheimen. Zij neemt u mee en laat u proeven van een échte Chinese theeceremonie.

Foto: Ans Brys

 

Speedrondleidingen

Rondleiding
Om 19.30, 20.30, 21.30, 22.30 en 23.30 uur - Duur: 30 minuten

Ga mee op stap en ontdek in een halfuur het bijzondere verhaal van Fritz Mayer van den Bergh, de man die op korte tijd een indrukwekkende kunstcollectie verzamelde. Maak kennis met enkele belangrijke topstukken uit de museumcollectie.

 

Praktisch

Museumnacht Antwerpen

Bestel tickets

Toegankelijkheid

Enkel het gelijkvloers is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief