dinsdag 04 december 2018 tot zondag 20 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

‘In het spoor van Dulle Griet’

Van jongs af aan is auteur Jeroen Olyslaegers gefascineerd door de Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. Als writer in residence van het museum volgde hij het topstuk eind september 2018 naar het Kunsthistorisches Museum in Wenen, waar het momenteel te zien is op de overzichtstentoonstelling van Bruegel. Over deze reis, zijn fascinatie voor Bruegels Dulle Griet en diens ontdekker Fritz Mayer van den Bergh maakte Olyslaegers de unieke documentaire ‘In het spoor van Dulle Griet’.

De documentaire is van 4 december 2018 tot en met 20 januari 2019 exclusief in het museum te zien. Eind januari 2019 komt Dulle Griet terug naar haar vaste plek in het museum, waar ze door Olyslaegers verwelkomd zal worden.

Eerder deelde Olyslaegers zijn fascinatie voor Bruegel en de 16de eeuw al met een unieke luisterwandeling doorheen de museumcollectie, het levenswerk van kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh.

Documentaire: ‘In het spoor van Dulle Griet’ – Jeroen Olyslaegers

• Van 4 december 2018 t/m 20 januari 2019