zondag 25 augustus 2019 van 11:00 tot 18:00
Gezinnen, Individuele bezoekers

De pan van Dulle Griet

Doorlopend van 11 tot 18 uur

Op Dulle Griet raakt u niet uitgekeken. Het meesterwerk van Pieter Bruegel de Oude krioelt van bizarre monsters en wezens. Maar ook Dulle Griet zelf heeft heel wat bij. Het meest opvallende is haar koekenpan… Wat is ze daarmee van plan? Kom alles te weten over pannenkoeken en wafels in de 16de eeuw.

Bijzondere smaken

Doorlopend van 11 tot 18 uur
Doe-activiteit voor kinderen (3+)

Het schilderij van Dulle Griet is meer dan 450 jaar oud. Mensen aten toen al pannenkoeken en wafels. Dikwijls voor bijzondere momenten.

Wat eet jij graag tijdens een feestje? Dulle Griet nodigt je uit om zelf te tekenen en te proeven!

Speedrondleidingen in het museum

Om 11, 12, 13, 14, 15 en 16 uur

Maak kennis met de Dulle Griet en het museum van haar ontdekker en verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Schilderijen, retabels, monumentaal beeldhouwwerk en andere delicate kunstschatten staan opgesteld in een huiselijke sfeer.

Tijdens de speedrondleidingen ontdekt u het kennersoog van Fritz en een aantal topstukken.

Over de Cultuurmarkt

Op de laatste zondag van augustus geeft de Cultuurmarkt het startschot van het cultuurseizoen 2019-2020.

Met een reuzengrote infomarkt en live optredens ontdekt u het culturele aanbod in Antwerpen: van theater, musical, dans en literatuur tot muziek, circus en expo.

• 25 augustus 2019
  • Doorlopend van 11 tot 18 uur
  • Gratis

Ontdek het volledige programma vanaf eind juli op www.cultuurmarkt.be/programma