zaterdag 07 december 2019 - 14:00
Individuele bezoekers

Dichter bij Dulle Griet: wandelparcours

Het gegidst wandelparcours start in LLS Paleis, ruimte voor Actuele Kunst. Op de finissage van de tentoonstelling Dulle Griet: rebellie – provocatie – wanhoop – feminisme licht Anne-Mie Van Kerckhoven haar interpretatie van dit raadselachtige schilderij toe.

Prentenspecialist Carl Depauw toont in Museum Plantin-Moretus de mooiste Bruegelprenten uit de Antwerpse collecties. Deze papieren parels worden eenmalig uit het depot gehaald en tonen de veelzijdigheid van Bruegel.

In Museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met Dulle Griet. Writer in residence en auteur Jeroen Olyslaegers neemt u persoonlijk mee in zijn fascinatie voor Bruegel, Dulle Griet en de 16de eeuw van Antwerpen. Met passages uit zijn nieuwe roman Wildevrouw ontstaat er een intiem en exclusief moment tussen schrijver en zijn geschilderd idool.

In de Bourlaschouwburg wordt – na, voor de gelegenheid, een Bruegeliaans hapje – het parcours in stijl afgesloten met de voorstelling Bruegel van theatermaakster Lissaboa Houbrechts. Dit caleidoscopisch portret van Bruegel gaat over  de vrouw die als ‘manwijf ’ wordt beschimpt omdat ze objecten rooft uit de hel. Maar rooft ze wel? Of probeert Dulle Griet de objecten net te redden? Houbrechts maakt voor Toneelhuis een vertelling aan de hand van de verloren gegane objecten.

 

Praktisch

Dichter bij Dulle Griet

  • 7 december om 14 uur en 8 december 2019 om 11 uur
  • Duur: 6 à 7 uur.
  • Tickets: €36
  • Startpunt: LLS Paleis, ruimte voor Actuele Kunst, Paleisstraat 140, 2018 Antwerpen - Eindpunt: Toneelhuis, Bourlaschouwburg, Komedieplaats 18, 2000 Antwerpen.

Exclusief maaltijd. Inclusief:

  • toegang tot de galerij, de musea en Bourlaschouwburg.
  • exclusieve toelichting door specialist, kunstenares en schrijver.

Koop hier uw ticket

Voorstelling 7 december 2019

Voorstelling 8 december 2019

Meld je aan voor onze nieuwsbrief