zaterdag 23 februari 2019 van 11:00 tot 16:30
Individuele bezoekers, Jongeren, Studenten

Meer dan 8000 leerlingen muziek, woord, dans en beeld zorgen op 23 februari 2019 voor een onvergetelijke dag tijdens de Dag van de Academies. Op tal van locaties op en om het Mechelseplein valt er vanalles te beleven.

Neem deel aan workshops. Geniet van expo’s, dans-, muziek- en woordvoorstellingen. En voel, proef, ruik, hoor en zie wat de leerlingen in de Academies creëren.

In het museum

Pianomarathon

Studenten uit het Deeltijds Kunstonderwijs brengen oude klassiekers, nieuwe muziek, eigen werk of bijzondere interpretaties op piano. Kom gerust langs en geniet in een unieke setting van bijzondere muziek.

Schitter in een klassieker

Mag het wat actiever zijn? Kruip dan eens in een schilderij en schitter samen met vrienden of familie in een personage uit vervlogen tijden. De camera staat klaar. Nu alleen nog de juiste attributen kiezen: pruiken, kragen, broches en andere voorwerpen.

Sleetotype I: opstelling van een kunstobject

Kijk vol verwondering naar de ronde slee van Patrick Lemineur, een leerling van de Academie in Hoboken. Zijn interpretatie van de slee als eeuwenoud voorwerp kan je in de Bruegelzaal bekijken tussen de winterlandschappen met sleeënde kinderen.

• 23 februari 2019 van 11 tot 16.30 uur
  • Gratis

Tip

• Het museum is open van 10 tot 17 uur.
  • Museum Mayer van den Bergh is een klein, maar fijn museum. Laat rugzakken en grote tassen thuis.

Meer info over Dag van de Academies?

Bekijk hier het volledige programma