Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is er te zien?

Het Museum Mayer van den Bergh dompelt je onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. Je maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Collectiestuk in de kijker

Dulle Griet

Op Pieter Bruegels wereldbefaamde schilderij Dulle Griet raak je nooit uitgekeken. Er is altijd wel iets nieuws te zien en te beleven.

Een wereld achter glas

Een kostbaar glasraam uit de Notre-Dame van Parijs

In de collectie van Fritz Mayer van den Bergh schuilt ook ‘De Annunciatie’, het oudste glasraam in Vlaams museumbezit. Ooit hing het in de Notre-Dame.

De collectie

Museum Mayer van den Bergh wil zijn rijke kunstcollectie met iedereen delen. Ook de collectiestukken die niet te zien zijn in het museum. Daarom biedt het museum zijn volledige collectie ook online aan. Zo kan iedereen altijd alle werken bekijken.

Collectie op reis

Regelmatig krijgen we van binnen- en buitenlandse musea vragen om werken uit het museum te ontlenen. U leest hier waar deze stukken zich bevinden.

Topstukken

Niet te missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…

In restauratie

Zorg dragen voor onze collectie

Museum Mayer van den Bergh zorgt voor een goede bewaring van het huis en de collectie. Maar voor sommige objecten is een goede conservatie niet voldoende. Dan gaan we over op restauratie.

Over Fritz en zijn voorliefde voor Bruegel

Wie was Fritz?

Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh. Wie was hij?

Ontdek Bruegel

In het museum staat u oog in oog met het werk van Pieter Bruegel en zijn Dulle Griet.

Museum gesloten?

Bezoek ons online

Het museum is online altijd open. Speel de museumquiz, kijk naar de Canvas docu 'Hoe kwam de Dulle Griet terug naar Antwerpen?', kom alles te weten over Bruegel met de gelijknamige podcast, kijk naar het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad, (her)beleef 'Een avond met Dulle Griet' of lees een interview met Bruegelfan Jeroen Olyslaegers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief