Land in zicht!

1ste t/m 6de jaar secundair

Schilders tonen hoe ze een landschap schilderen. Zo echt dat je de vogels kunt horen fluiten. Je komt ook te weten hoe je op een vlak schildersdoek de dingen veraf en dichtbij kunt doen lijken. Nadien ga je zelf aan de slag en maak je je eigen aquarel.

Stillevens

1ste t/m 6de jaar secundair

Je kunt ze bijna ruiken en proeven, de vruchten en het andere lekkers dat je op stillevens ziet. Maar achter het moois en lekkers zit vaak een verborgen boodschap. Eerst kijken we naar enkele schilderijen en dan maak je een aquarel met vergeten fruit en groente.

Niet(s) voor heilige boontjes

2de t/m 6de jaar secundair

Madonna, Kim Clijsters, Tom Boonen… Wie is jouw favoriet? Allemaal hebben we wel een idool. We gaan op zoek naar de favorieten van vroeger. En zoeken uit wat hen zo populair maakte. Na de rondleiding gaan jullie zelf aan de slag!

Pronken of verstoppen

2de t/m 6de jaar secundair

Piercings, juwelen, make-up... Allemaal manieren om je lichaam mooi te maken. In het museum gaan we op zoek naar voorbeelden en kan je zelf oordelen: is het om te pronken of willen ze iets verdoezelen?

• Groep: 12 leerlingen per groep, maximaal 2 groepen op hetzelfde moment
  • Duur: 1 uur in het museum + 1 uur in het atelier

• Toegang tot het museum: gratis voor schoolgroepen en hun begeleiders
  • Gids: 85 euro
  • Administratiekost: 5 euro

Reservering

Toerisme Antwerpen, gidsenwerking
Grote Markt 13
2000 Antwerpen
tel 03 232 01 03
fax 03 203 95 08
visit@stad.antwerpen.be

Open: maandag tot vrijdag: van 9 tot 16 u, zaterdag en zondag gesloten.
Reserveer drie weken vooraf.